FAGUS GRECON – KIPINÄNILMAISU- JA SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ

GreCon-kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmä esimerkiksi purun- ja pölynpoistojärjestelmien, pudotussuppiloiden sekä erillisten koneiden ennaltaehkäisevään palosuojaukseen ATEX-direktiivin asettamien vaatimusten mukaisesti.

Saksalainen GreCon on valmistanut kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmiä yli 30 vuoden ajan. Alallaan suurin toimittaja on toimittanut laitteistoja yli 100.000 kohteeseen ja yli 100 eri teollisuuden alalle. Kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmän tarkoituksena on havaita ja sammuttaa prosessissa syntyvät kipinät ennen kuin ne pääsevät aluille, jossa ne voivat aiheuttaa tulipalon tai pölyräjähdyksen. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi suodattimet ja siilot. Kipinät havaitaan erityisesti tätä tarkoitusta varten suunnitelluilla kipinänilmaisimilla, jotka pystyvät näkemään kipinät myös, jos ne kulkevat materiaalivirran, kuten esimerkiksi puunlastujen seassa.

Kun järjestelmän liitetyt kipinänilmaisimet havaitsevat kipinöitä tai hehkuvia partikkeleita valvonta-alueella, käynnistää järjestelmä automaattisesti ennalta määritellyn sammutustoimenpiteen, tarvittaessa tuotantoa tai prosessia pysäyttämättä. Yleisimpänä sammutusjärjestelmänä käytetään vesisammutusta, mutta tarvittaessa kipinöiden sammutustoiminto voidaan toteuttaa myös esimerkiksi hiilidioksidilla (CO2) tai ohjaamalla kipinöitä sisältävä materiaalivirta alueelle missä se ei voi aiheuttaa tulipaloa tai räjähdystä. Kipinänilmaisimet ja sammutusjärjestelmä voidaan asentaa tarvittaessa myös ulkotiloihin, jolloin mahdolliset sammutusvesiputkistot ja sammutuslaitteet eristetään ja saattolämmitetään. Järjestelmää ohjataan käyttäjäystävällisellä valikko-ohjatulla ohjauskeskuksella, joka ilmoittaa suurella graafisella näytöllä havainnollisesti laitteen tapahtumat. Järjestelmän ohjaamiseen tarvittavia ohjauskeskuksia löytyy alkaen yhden linjan valvontaan tarkoitetusta keskuksesta päättyen lähes rajattomasti laajennettavissa oleviin keskuksiin.

Laitteistokokonaisuus suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Laitteistosuunnittelussa otetaan huomioon asennuspaikka ja sen asettamat vaatimukset sekä mahdollisesti tulevaisuudessa tarvittava laajennusvara.

Linkki valmistajan sivustolle

Kysy lisääTakaisin tuotelistaukseen

Sinua palvelee

Aluemyynti

Antti Rannos
Aluemyyntipäällikkö Itä- ja Länsi-Suomi, Tuotepäällikkö Biesse

044 970 4094
antti.rannos@penope.fi

Tuotevastaava