FRIULMAC QUADRAMAT -KAKSIPUOLINEN AUTOMAATTINEN TAPITUSKONE

Monipuoliseen tapitukseen ja reunantyöstöön.

Johtavan tapituskonevalmistajan Friulmacin kaksipuoliset tapituskoneet soveltuvat moninaiseen tapitukseen ja reunantyöstöön puuteollisuudessa ja eristeteollisuudessa. Koneen työstöyksiköt valitaan kulloisenkin tarpeen mukaan ja ne voivat olla manuaalisesti tai automaattisesti asemoitavia.

Koneen runko

Kaarihitsattu ja normalisoitu runkorakenne vaimentaa tehokkaasti työstövärinää ja resonanssia. Oikea olake liikkuu kiertokuulaluisteilla kahta nelikulmaista tarkkuustyöstettyä palkkia pitkin. Liikkuvan olakkeen avaus- ja sulkuruuvi toimii invertteriohjatulla sähkömoottorilla.

 

Magneettiliuskan anturi ilmoittaa liikkuvien olakkeiden sijaintimitan ja mitta näkyy ohjaustaulun näytöllä. Pylväät ja työyksiköiden kannatinjärjestelmä ovat valurautaa. Luistien ja lohenpyrstöjohteiden tarkka koneistus ovat täsmällisten työstömittojen ja pysyvän toistotarkkuuden takeena.

Syöttöjärjestelmä

Kappaleet syötetään ketjuilla. Ketjujen materiaali on valuterästä, karkaistut terästapit on asennettu neulalaakereille. Ketjujen ja ketjupyörien rakenne ja keskinäinen asetus on suunniteltu siten, että ketjut pyörivät tasaisesti ja välyksettömästi. Ketjun liuku- ja ohjainmekanismi on kiinnitetty koneen pylväisiin. Ketjupalat ovat terästä ja niissä likaa hylkivä kumipinnoite. Ohjainvasteissa on kiinteä jako ja ne poistetaan käsin käytöstä.

Ketjut pyörivät erikoiskuidusta valmistetuilla johteilla, joissa on automaattivoitelu. Ketjuissa on Ø 80 mm voimansiirtoakseli ja 12-hampaiset ketjupyörät, Ø 309 mm. Ketjuissa on portaattomasti säädettävä syöttönopeus 4 – 30 m/min. Työkappaleet kiinnitetään työstön ajaksi vapailla yläpaininhihnoilla. Valinnaisesti koneeseen voidaan toimittaa invertteriohjattu moottorikäyttöinen hihna, jolloin paininhihnan nopeus synkronoidaan syöttöketjun nopeuteen. Pneumaattisesti ohjattavat alumiinipyörät pitävät työkappaleeseen kohdistuvan puristuspaineen yhtenäisenä koko koneen pituudella.

Puristuspaine asetetaan paineilman säätimellä ja asetus luetaan manometrista. Paininjärjestelmän korkeus säädetään käsipyörällä ja säätömitat näkyvät mekaanisissa numeronäyttölaitteissa.

Työyksiköiden asemointi

Tarkat ohjainjohteet mahdollistavat työyksiköiden vaaka- ja pystysäädöt ilman mekaanista lukitusta. Työyksiköt asemoidaan trapetsikierteisillä ruuveilla ja asetusmitta näkyy mekaanisissa numeronäyttölaitteissa. Työyksiköissä on normaalisti kiinteä asetus mutta valinnaisesti yksiköt voivat olla manuaalisesti kallistettavia, jolloin kulma-asetus on luettavissa mekaanisista numeronäyttölaitteista. Mahdolliset kallistuskulmat vaihtelevat työyksikön mukaan.

Sähkövarusteet

Sähkölaitteet vastaavat EU-määräyksiä.

Ohjausyksikön näyttö on erillisessä sähkökaapissa ja työstökeskusta ohjataan näytön graafisia symboleja koskettamalla. Kauko-ohjauksen laitteilla ohjataan työkalujen asennuksen ja asetusten toimintoja.

Ohjauslaitteiden sijoittelu ja merkinnät vastaavat voimassa olevia turvamääräyksiä.

Linkki valmistajan sivustolle

Kysy lisääTakaisin tuotelistaukseen

Sinua palvelee

Aluemyynti

Veli-Pekka Heliander
Aluemyyntipäällikkö, Lounais-Suomi ja Uusimaa

050 551 6443
veli-pekka.heliander@penope.fi

Jani Hiula
Aluemyyntipäällikkö Länsi-Suomi, Tuotepäällikkö massiivipuukoneet

040 577 7368
jani.hiula@penope.fi

Atte Kekkonen
Aluemyyntipäällikkö Kaakkois-Suomi, Tuotepäällikkö Biesse

044 296 3952
atte.kekkonen@penope.fi

Timo Kärkölä
Aluemyyntipäällikkö, Pohjois-Suomi

0500 617 970
timo.karkola@penope.fi

Antti Rannos
Aluemyyntipäällikkö Itä- ja Länsi-Suomi, Tuotepäällikkö Biesse

044 970 4094
antti.rannos@penope.fi

Tuotevastaava