Puulonin uusi Viet -leveänauhahiomakone korvasi kaksi vanhaa hiomakonetta

Vanhojen hiomakoneiden ikä ja puutteet loivat tarpeen jatkaa yrityksen konekannan kehittämistä ja uudistamista. ”Halusimme yhden koneen, jolla pystymme tehostamaan tehtaamme hiontakapasiteettia, ja parantamaan tuotteidemme laatua”, kertoo Puulon Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Järvi.

Puulon korvasi kaksi hiomakonettaan yhdellä isolla, jolla hoituu molempien vanhojen koneiden työt. Uudella Viet Opera 5 -leveänauhahiomakoneellaan onnistuu niin suurien massiivitammitasojen kalibrointi kuin pienten kappaleiden hionta, unohtamatta maalattujen kappaleiden välihiontaa.

Uusi Viet Opera 5 on ns. linjakone eli siinä on kiinteä työstökorkeus, joka mahdollistaa kappaleiden syötön ja vastaanoton erillisten Penopen toimittamien kuljettimien avulla. Kone on varustettu kahdella rumpuyksiköllä sekä yhdellä hiomatallalla. Rumpuyksiköiden suuret moottoritehot mahdollistavat aggressiivisenkin kalibrointihionnan ja elektronisesti ositettu talla mahdollistaa ensiluokkaisen hiontalaadun myös vaikeille pintakäsitellyille kappaleille. Kappaleiden viimeistelystä vastaa koneen perässä oleva puhdistusharjayksikkö, joka on varustettu paineilmasuuttimilla.

”Uusi leveänauhahiomakone on nopeuttanut hiontaprosessiamme ja tuonut sen nykyaikaan”, kertoo Järvi.

Koneessa on käytössä Penopen edustamat Ekamant-hiomanauhat, joiden hyvää ja nopeaa saatavuutta Järvi kehuu. Ekamant tarjoaa laadukkaita hiomatuotteita erilaisiin teollisuuden käyttökohteisiin. Penope pitää varastossaan vakiomittaisia 1350x2620mm leveähiomanauhoja Viet Opera 5 -sarjan sekä muiden vastaavan kokoluokan koneiden tarpeisiin.

Viet kasvatti Puulonin Biesse -konekannan kolmeen
Puulonille asennettiin vuonna 2020 Biessen 5-akselinen CNC-työstökeskus, joka mahdollisti myös korkeampien työstöjen teon koneen 400 millimetrin Z-työkorkeudella. Lisäksi yritys on hankkinut Penopelta kysynnän kasvaessa CNC-koneen rinnalle käytetyn Biessen 5-akselisen Rover A -CNC-työstökeskuksen.

Lue myös:

Puulonin uusi Viet -leveänauhahiomakone korvasi kaksi vanhaa hiomakonetta