Penope OpenHouse 2018 tarjosi paljon nähtävää

Penope OpenHousessa teemana oli IoT.

Tapahtumassa oli esillä kattava valikoima edustamiamme puuntyöstökoneita ja yhteistyökumppaneitamme tuotteineen. Mielenkiintoa herätti uuden Rover A -sarjan 5-akselinen 1232 -CNC-työstökeskus. Uusi A-sarja tuo 5-akselisen työstötekniikan aiempaa kompaktimpaan koko luokkaan. A-sarjaa on saatavana nyt, joko molemmin puolin tuettuna ”portaalikoneena” tai avorunkoisena ”Cantilever”-mallina. Esillä ollut kone oli portaalikone. Koneessa uutuutena oli myös 23-paikkainen lineaarinen työkalunvaihtaja, jossa työkalut ovat suojassa pölyltä ja lastuilta.

Biesse Sophia: Iot ja Parts

Esillä ollut CNC-työstökeskus on Suomen ensimmäinen, joka on varusteltu uudella Sophia -IoT-ympäristöllä. Sophia perustuu koneiden kykyyn lähettää tietoja tuotannon ja ennakoivan huollon tarpeisiin reaaliaikaisesti. Näin voidaan optimoida koneiden ja järjestelmien suorituskykyä sekä tuottavuutta. Tiedonkeruun ansiosta Sophia mahdollistaa ennakoivan huollon ja auttaa asiakkaita myös huolto- sekä varaosatoiminnoissa entistä nopeammin ja oikea-aikaisemmin. Jatkossa kaikki Biessen CNC-työstökeskukset, palkkisahat ja reunalistoituskoneet on varusteltu Sophia -Iot-ympäristöllä. Sophia sisältää kaksi osa-aluetta; IoT -tiedonkeruun ja Parts -varaosaportaalin. Lisätietoa sai molempina päivinä järjestetyistä IoT -mahdollisuudet tuotannossa sekä Biesse Sophia -tietoiskuista.

 

 

Työstökoneet tapahtumassamme

Biesse Rover A -CNC-työstökeskuksen pölynpoiston hoiti AL-KOn sisätiloihin tarkoitettu koteloitu Power Unit 350 -suodatinlaitteisto. Suodatinlaitteisto hoiti myös esittelyssä olleen VIET Opera 5 -leveänauhahiomakoneen pölynpoiston. Esillä oli myös Dimter -katkaisusaha, Untha-murskain sekä muita peruskoneita.

Tapahtumassamme pääsi tutustumaan myös laajaan tarvikevalikoimaamme: JOWAT -liimat, LEUCO -terät, EKAMANT -hiomatarvikkeet sekä RIEPE -teollisuusnesteet, JKF -puhaltimet ja -putkistot.

 

Puiset Naiset kokoontuivat Penopella

Penopella kokoontui torstaina puualalla työskenteleviä naisia. Naiset tutustuivat OpenHousen tarjontaan sekä Penopen ja Terätoimituksen toimintaan. Illan aikana keskusteltiin kaikesta maan ja taivaan välillä.

Puiset Naiset® on Puuteollisuusyrittäjät ry:n (myöh. PTY) rekisteröimä tavaramerkki. Tarkoituksena on luoda toimiva naisten ryhmä puutuoteteollisuuden alalle ja tuoda kyseiselle toimialalle näkyvyyttä, estetiikkaa ja ennen kaikkea uusia ideoita, miten alaa pystyttäisiin kehittämään järjestelmällisesti naisten näkökulmasta. Mikäli haluat osallistua Puiset Naiset -toimintaan, voit olla yhteydessä Puuviestin Tuula Uittoon: tuula@puuviesti.fi tai puh. 050 464 6777.

Yhteistyökumppanit OpenHousessa

Kiitos yhteistyökumppaneille ja vierailijoille, tavataan seuraavan kerran kevään Ligna -messuilla Saksassa!