Penope Oy – kehitys ja toimitilat alkuvuosina

Ensimmäiset toimitilamme sijaitsivat Auvo Penttisen omakotitalon pohjakerroksessa, josta otettiin ensin käyttöön yksittäinen huone. Laajennuimme kuitenkin melko pian, tosin hieman pakon sanelemana ja loppujen lopuksi pohjakerroksesta oli liiketoiminnalle varattu kaksi asuinhuonetta, vaatehuone oli valjastettu arkistohuoneeksi ja varaosien säilytystiloina palvelivat sekä varasto että autotalli, joka toimi myös maahantuotujen varaosien logistiikkakeskuksena, josta ne myös loppuasiakkaille lähetettiin. Ensimmäinen varsinainen konevarastomme vuokrattiin noin vuosi toiminnan käynnistymisen jälkeen, Salpakankaalta Hämeen Kala Ky:n alakerrasta tammikuussa 1975.   

Vain muutamaa viikkoa myöhemmin ensimmäisen konevaraston vuokraamisesta Lahden maistraatin 5. helmikuuta 1975 pitämässä huutokaupassa hankittiin vuokraoikeus tontille osoitteessa Vipusenkatu 15, johon oli tarkoitus rakennuttaa toimisto- ja teollisuusrakennus palvelemaan kasvavaa yritystoimintaa.   

Suunnitelmat niin yrityksen kasvusta kuin uusista toimitiloista toteutuivat ja 1980-luvun alussa pääsimme muuttamaan vastavalmistuneeseen Vipusenkadun kiinteistöön, johon toimintamme keskitettiin.  Kiinteistöön tuli toimistotilojen lisäksi tilaa niin huollon tarpeisiin kuin ensimmäinen varsinainen varaosavarastomme. 

Kymmenettä toimintavuottamme vuonna 1983 juhlimmekin vielä uudenkarheissa tiloissamme Vipusenkadulla. Alun muutaman laitemerkin edustuksesta oli tässä ajassa siirrytty huomattavasti laajempaan valikoimaan sekä yli sataan tuotteeseen. 

    Mitä muistoja sinulla on Penopesta?

    Penope viettää ja juhlistaa 50 -vuotista taivaltaan vuonna 2023. Penopen tarina lähti liikkeelle perustajamme omakotitalon pohjakerroksesta kasvaen yhdeksi maamme isoimmista toimijoista alallamme.

    Jätäthän meille muistelon, tarinan, sattumuksen, ajatuksen Penopesta, penopelaisista tai yhteistyöstämme.

    Julkaisemme parhaat tarinat kotisivuillamme tai somessamme kuluvan vuoden aikana.
    Jätäthän myös yhteystietosi, mikäli sinuun voi olla yhteydessä tarinaan liittyen, kiitos.