Penope Oy toimittaa LapWallin tuotantolinjat katto- ja seinäelementtien tuotantoon

Maarakennustyöt ovat käynnissä Pyhännän tehdasalueella. Otto Äijälä
Maarakennustyöt ovat käynnissä Pyhännän tehdasalueella. Otto Äijälä

Penope Oy on tehnyt viime viikolla yhden historiansa suurimmista kaupoista. LapWall Oyj:n Pyhännälle tulevaan uuteen tehtaaseen toimitetaan pitkälle automatisoidut tuotantolinjat katto- ja seinäelementtien tuotantoon. LapWallin tehdasinvestointi kolminkertaistaa Pyhännän yksikön tuotantokapasiteetin. Toimitukset tapahtuvat vuoden 2025 aikana.

”Tehtaaseen tulee osavalmistuslinja sekä kokoonpanolinjat seinäelementeille ja kattoelementtijärjestelmille. Uuden tehtaan kokoonpanokapasiteetti tulee olemaan vuositasolla noin 600 000 m². Investointi laskee osavalmistus- ja kokoonpanokustannuksia merkittävästi sekä parantaa materiaalinkäytön tehokkuutta hyödyntämällä toimialan uusinta teknologiaa.”, kertoo LapWall tiedotteessaan.*

”Linjat on suunniteltu yhteistyössä tilaajan kanssa täyttämään haastavat toiminta- ja kapasiteettivaatimukset. Linjat valmistetaan Suomessa ja ne sisältävät uusia innovatiivisia teknisiä ratkaisuja mm. lyhentämään läpimenoaikaa ja parantamaan työergonomiaa”, toteaa Penope Oy:n myyntipäällikkö Heikki Laine.

”LapWall on valinnut laitetoimittajikseen Penope Oy:n ja Finnbaum Oy:n. Perusteellisen vertailun tuloksena valituilla yhteistyökumppaneilla on erinomaiset valmiudet toimittaa linjat, jotka vievät elementtirakentamisen uudelle tasolle. Molemmilla yrityksillä on tuotantoa lähialueella, joten toimittajasopimukset ovat alueellisestikin merkittäviä. Myös maarakennustöissä ja kiinteistöjen rakentamisessa käytetään paikallisia toimijoita. Hankkeen kotimaisuusaste ja alueen työllistämisvaikutus ovat korkeat”, kertoo LapWallin Pyhännän yksikön liiketoimintajohtaja Kari Viljamaa tiedotteessa.*

Vuonna 2011 perustettu LapWall on laajan tuotevalikoimansa ja nykyaikaisten puuelementtitehtaidensa ansiosta kasvanut nopeasti Suomen johtavaksi puuelementtivalmistajaksi. LapWall Oyj:llä on tehtaat Pyhännällä, Pälkäneellä ja Vetelissä. Lisäksi toimipisteet ovat myös Oulussa ja Vantaalla. LapWall valmistaa tehtaissaan seinä- ja julkisivuelementtejä sekä eristettyjä ja eristämättömiä kattoelementtejä.

Haluamme kiittää luottamuksesta ja rakentavasta yhteistyöstä koko LapWallin projektiryhmää.      

*Lue tästä LapWallin tiedote: LapWallin 19 miljoonan euron tehdasinvestointi etenee suunnitelmien mukaisesti

Penope Hybrid -monitoimiportaalit
Penope Hybrid -monitoimiportaalit

28.6.2024