Penope Oy – Vastaanottamalla sertifikaatin sitouduimme toiminnan laadun jatkuvaan kehittämiseen

Laatu on ollut meille aina tärkeä ohjenuora, niin omassa tekemisessämme kuin maahantuomiemme laitetoimittajien valinnassa. 90-luvun lopulla käynnistimme laatuprojektin, jonka tavoitteena oli paitsi sertifioidun laatujärjestelmän saavuttaminen, ennen kaikkea oman toiminnan kehittäminen.

Huhtikuussa 1999 Penopelle myönnettiinkin SFS EN ISO 9001-laatusertifikaatti osoituksena laatujärjestelmän onnistuneesta kehitystyöstä. Päävastuun läpi koko Penopen toiminnan ulottuneesta projektista kantoi silloinen laatuvastaava, ATK-päällikkö Harri Isotalo, joka saikin Penopen edustajana vastaanottaa Det Norske Veritas Classificationin myöntämän sertifikaatin yhdessä silloisen toimitusjohtajamme Jarmo Kivistön kanssa.

Vaikka tunnetun laatustandardin sertifiointi kertookin ulospäin yhteistyökumppaneille toiminnan ja prosessien tasosta, suurin hyöty laatujärjestelmästä tulee kuitenkin yritykselle itselleen. Jo projektin aikana esiinnousseet hyödyt laatujärjestelmän kehittämisestä motivoivat ja sitouttivat henkilöstöä paitsi itse projektiin myös omaan toimenkuvaan. Kuten projektia vetänyt Harri Isotalo jo sen luovutustilaisuudessa totesi: ”Vastaanottamalla sertifikaatin sitoudumme toiminnan laadun jatkuvaan kehittämiseen.”

Myös itse laatustandardi kehittyy ja ISO 9001 -standardi uudistettiinkin vuonna 2015 vastaamaan paremmin muuttunutta yhteiskuntaa ja sen nykyisiä tarpeita. Tasaisin väliajoin toistuvilla ulkopuolisen tahon auditoinneilla sekä pienemmillä sisäisillä auditoinneilla varmistetaan laatujärjestelmän toiminta ja kehittyminen edelleen. Kansainvälisesti käytössä oleva standardointi helpottaa yritysten välistä toimintaa ja myös suuri joukko edustamiamme laitetoimittajia toimii ISO 9001 -sertifioidusti. Tänä juhlavuonnakin toimintamme on sertifikaatin arvoista ja tarkastettu auditoinnissa tammikuussa.

    Mitä muistoja sinulla on Penopesta?

    Penope viettää ja juhlistaa 50 -vuotista taivaltaan vuonna 2023. Penopen tarina lähti liikkeelle perustajamme omakotitalon pohjakerroksesta kasvaen yhdeksi maamme isoimmista toimijoista alallamme.

    Jätäthän meille muistelon, tarinan, sattumuksen, ajatuksen Penopesta, penopelaisista tai yhteistyöstämme.

    Julkaisemme parhaat tarinat kotisivuillamme tai somessamme kuluvan vuoden aikana.
    Jätäthän myös yhteystietosi, mikäli sinuun voi olla yhteydessä tarinaan liittyen, kiitos.