Penope Oy – Biesse

“Our congratulations for this very special anniversary, an amazing milestone achieved, 50 years of successful activity. We have been at your side since 1975, and we are proud to have contributed to writing your entrepreneurial story, with our technological solutions and know-how. And our partnership is increasingly solid and profitable, focused on continuous growth and innovation”, onnittelee Biessen Sales Manager Paolo Tomassini Penopea.

Yksi pitkäaikaisimmista päämiehistämme, italialainen Biesse, on kulkenut kanssamme yhteistä matkaa lähestulkoon koko toimintamme ajan, aina vuodesta 1975.

Vuonna 1969 perustettu Biesse mullisti edistyksellisillä ratkaisuillaan koko huonekalualaa ja asetti puuntyöstöteollisuudelle aivan uusia standardeja, esimerkiksi esittelemällä jo vuonna 1979 ensimmäisen CNC-ohjatun porakoneen. Biessen kansainvälinen kasvu alkoi vuonna 1980, jolloin yritys perusti ensimmäisen kansainvälisen toimistonsa tukemaan strategisia markkinoita, samalla ottaen huomioon paikalliset toimintatavat sekä kulttuurilliset piirteet.

Italian pörssiin vuonna 2001 listattu Biesse-konserni työllistää tänä päivänä globaalisti 4200 henkeä ja on CNC-ohjattujen koneiden johtavia toimittajia maailmanlaajuisesti. Biessen laitteita toimitetaan 160:een maahan yrityksen neljästä tehtaasta käsin ja niitä esitellään 30:ssä esittelytilassa ympäri maailman. Puuntyöstökoneiden lisäksi Biessen valmistaa nykyisin laitteita myös monien muiden materiaalien käsittelyä varten.

Omia 50-vuotisjuhliaan Biesse vietti hieman meitä aiemmin, vuonna 2019. Kuvaavaa on, että puolen vuosisadan historiaa kunnioitettiin Biessen asiakaslehdessä erityisesti katsoen kohti tulevaa 50 vuotta. Perustajansa, Giancarlo Selcin sanoin: ”Innovaatiot ovat meitä ajava voima.”

Penopen strateginen tavoite on olla paras kumppani niin asiakkailleen, päämiehilleen kuin henkilökunnalleenkin. Kumppanuus ei synny hetkessä, vaan sen rakentaminen vaatii yhteistyötä, joka on sekä tavoitteellista että tasavertaista. Biessen ja Penopen yhteistyö on tästä erinomainen esimerkki.

Kumppanuudesta kertoo myös lainaus asiakaslehdestämme vuodelta 1999, Biessen silloiselta aluemyyntipäälliköltä Stefano Turrianilta: ”Meille on tärkeää, että Biessen tuotteita myyvät ammattitaitoiset jälleenmyyjät, jotka pystyvät tarjoamaan hyvän palvelun ja antavat meille nopeaa palautetta asiakkailta. Valitsemme yhteistyökumppaniksemme aina markkinoiden parhaan jälleenmyyjän. Penope on tässä suhteessa paras Suomessa.”