Penopelta Korvenranta Oy:n moderni nestaussolu

100-vuotias Korvenranta Oy tehostaa tuotantoaan investoimalla Biessen nestaavaan CNC-työstösoluun. Yrityksellä on tällä hetkellä käytössä seitsemän eri kokoista CNC-konetta ja yksi automaattivarasto. Uuden solun asennustyöt alkavat joulukuun 2021 aikana Järvelässä.

Toimittajaksi valikoitui Penope Oy ja Biessen viimeisintä CNC-teknologiaa edustava Rover B 2243 FT HD ja sitä ruokkii suuri Winstore K1 -automaattivarasto. Roverin lyhenne HD tulee sanoista High Dynamics. Uuden rakenteen ”nestauskone”, jossa akselin kiihtyvyyksiä on tehostettu noin 100 %. Näin nestaavan CNC-koneen tuottavuus paranee jopa 40 % verrattuna perinteiseen rakenteeseen. Tämä on mahdollistettu keventämällä portaalin painoa, siirtämällä suojakuoret ja terävaihtaja kiinteästi lattialle, lisäämällä akselien moottoritehoa sekä parantamalla vaihteistoja. Winstore K1 -automaattivarasto on kooltaan 28×16 metriä ja levynipun maksimikorkeus on jopa 2.5 metriä, joten varastoon levymateriaaleja sopii huikeat 800 m3.

 

Biessen Rover B 2243 FT HD on varustettu automaattitarroittimella, kahdella jyrsinmoottorilla (16,5kW 5-akselinen ja 19,2kW 3-akselinen) sekä 22 -karaisella poralaatikolla. Työpöydän koko, 4300 mm x 2200 mm, takaa isommankin aihiolevyn työstömahdollisuuden. Koneen varustuksesta löytyy myös paininrullat, joilla taataan ohuenkin vanerin pysyminen työpöydällä.

Biessen Winstore K1 -automaattivarastossa on kaksi lastaus ja purkupaikkaa sekä uusi viiden kameran seurantajärjestelmä, jolla voidaan tarkkailla solun toimintaa myös etänä konttorista käsin. Winstore on erittäin joustava myös kappalekoon suhteen. Automaattivarasto käsittelee kappalekoot välillä 500 mm x 1000 mm aina 2200 mm x 4300 mm saakka.

Korvenranta Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Korvenranta kertoo investoinnista seuraavasti,”Nestaava CNC-kone tuo konekantaamme erinomaisen lisän ja vahvistaa tuotantomme tehokkuutta, joustavuutta ja toimitusvarmuutta. Automaattivarastosta on helposti saatavilla suuri määrä erilaisia asiakaskohtaisia materiaaleja. Tarroitusasema identifioi komponentit nopeasti ja helposti, tämä nopeuttaa erityisesti vakiotuotteiden toimituksia. Luotamme pitkäaikaiseen yhteistyökumppaniimme Penopeen myös tämän investoinnin kohdalla. ”