Topi-Keittiöt Oy:n murskainasema

Topi-Keittiöt Oy, yksi Suomen suurimmista keittiökalustevalmistajista, hankki uuden Untha -murskaimen. Murskaimen hankinnassa tärkeä oli sen säänkestävyys sekä se, että murskattava materiaali pitää pystyä syöttämään kauhakuormaajalla. Murskaimen tulisi myös pystyä murskaamaan kaikki tuotannosta syntyvä puujäte mukaan lukien viilut ja kuormalavat.

”Suomen ilmasto vaatii paljon murskaimilta. Meidän alueellamme on ennestään jo neljä Untha-murskainta käytössä ja tehtaat ovat olleet niiden toimintaan tyytyväisiä”, kertoo Topi-Keittiöiden operatiivinen johtaja Iiro Ojala.

Murskaimeksi valikoitui Untha LR1400. Murskain on tuotesarjan isoin ja tehokkain. Murskain on varustettu isolla jätesuppilolla kauhakuormaajasyöttöä varten. Murskaimen metallinerottelu hoidetaan 250 mm magneettierottimella, koska osa murskattavasta materiaalista saattaa sisältää metallia, kuten nauloja ja heloja. Topi-Keittiöiden murskain on sijoitettu ulos katokseen, joten se on sään armoilla kesät talvet. Murskaimessa on lämmitin vaihteistolle, hydrauliikalle ja sähkökaapille sekä talviöljyt.

Murska-asema koostuu murskan ja metallinerottelun lisäksi JKF –purunsiirtolaitteistosta. Murska-aseman yhteydessä on kaksi konttia ja purusiilo, jonne murskattu jäte siirretään JKF-purupuhaltimen ja moottoroitujen kääntöpeltien avulla. Lisäksi Penope suunnitteli ja toteutti kauko-ohjauksen, jolla voidaan ohjata kaikkia murskainaseman toimintoja. Valo-ohjaustaulu kertoo käyttäjälle reaaliaikaisen tilanteen konttien ja siilon täyttöasteista sekä murskaimen käyttötilan.