Hämeenkyrön Ikkunatehdas Oy – Tutustu Suomen moderneimman ikkunatehtaan tuotantolinjaan

Kävimme Hämeenkyrön Ikkunatehtaalla tekemässä videon, jotta sinäkin näet Suomen moderneimman ikkunatehtaan tuotantolinjan.

Hämeenkyrön Ikkunatehtaan tuotantotilat paloivat tuhkaksi kesäkuussa 2015. Tehtaan täysi varasto valmiita ikkunoita ja materiaaleja sekä kaikki tuotantokoneet paloivat kahta konetta lukuun ottamatta. Vuodessa, nykyään Suomen modernein, ikkunatehdas nousi jaloilleen ja tehtaan avajaisia juhlittiin 13.6.2016.

Penope toimitti modernin työstölinjan tehtaalle

Penope Oy on toimittanut tiukassa aikataulussa Hämeenkyrön Ikkunatehtaalle pääosiltaan koko uuden tehtaan konekannan. Yritys tunnetaan markkinoilla HIT Nordic – ikkunoistaan.

Kokonaisuus sisältää koko puuntyöstölinjaston sekä pintakäsittelylinjaston, jotka on muodostettu käyttäen eri toimittajiemme parhaiten soveltuvia laiteratkaisuja. Molemmat osiot on automatisoitu mahdollisimman pitkälle ja toimintaa ohjataan digitaalisesti. Toiminnassa on otettu vahvasti huomioon raaka-ainehukan minimointi ja prosessin keskeytymätön jatkuvuus.

Asiakkaan kanssa yhteistyössä suunniteltu työstölinja edustaa nykyaikaisinta työstö- ja ohjaustekniikkaa. Työstölinjat on suunniteltu sujuvasti toimiviksi ja asiakkaan liiketoimintaan sopiviksi. ”Vanha tehdas oli rakennettu hyvin ’manuaaliseen muotoon’ jolloin suurin osa työstöistä ja toiminnoista tehtiin työvoimavaltaisesti. Nyt suuri osa toimii automaattisesti”, kertoo Hämeenkyrön Ikkunatehtaan toimitusjohtaja Olli Toiviainen.