Untha murskainratkaisut lava- ja pakkausteollisuuteen


Puupakkaukset tuottavat yrityksille paljon puujätettä, joka vie paljon tilaa. Erityisesti käytetyistä kertakäyttölavoista, kierrätettävien lavojen korjauksessa ja muista puupakkauksista syntyy suuria määriä puuta.

Murskaamalla puujätteen vähennät kuljetus, varastointi ja hävittämiskuluja
Murskattuna puupakkaukset vievät huomattavasti vähemmän tilaa helpottaen käsittelyä ja tehostaen kuljettamista. Murskattu puu voidaan hyödyntää energiantuotannossa tai kierrättää valmistamalla uusia kuormalavojen osia tai hyödyntää lastulevyn valmistukseen.

Pakkauksissa käytetyt naulat, ruuvit, niitit- ja muut helat ovat haaste puun käsittelyssä. Unthan murskaimet ovat suunniteltu ja tehty riittävän kestäviksi, jolloin nämä metallit eivät tuota ongelmia murskauksessa vaan ne voidaan helposti murskata puun mukana. Murskauksen jälkeen metallit voidaan erotella puusta tehokkaasti magneeteilla.

Murskatun pakkauksen edut:

  • Vähentää kuljetus, varastointi ja hävittämiskuluja
  • Homogeeninen, kierrätettävä ja metalliton puuhake
  • Hyvälaatuinen ja kuiva polttoaine lämmitysenergian tuotantoon

Untha LR-murskainsarja
Unthalla on tarjota erilaisia ratkaisuja pakkausjätteen murskaukseen. Saatavilla on LR-murskainsarja, jonka LR700 on murskain pienempien kappaleiden murskaukseen yrityksissä, joilla kapasiteettitarve ei ole iso. Sarjan isoin murskain LR1400 taasen voidaan varustaa jopa kahdella 30 kW moottorilla ja kolmella terärivillä. Seulan koon mukaan tällä voidaan saavuttaa jopa 2000 kg tuntikapasiteetti.

Murskaimet voidaan varustella eri kokoisilla syöttösuppiloilla, jolloin murskainta voidaan syöttää myös pyöräkuormaajalla. Metallien erottamisen ratkaisut voidaan asentaa suoraan purunpoistoputkeen tai vastaavasti siirtokuljettimelle. Lavoja murskatessa voidaan murskain varustaa tähän käyttötarkoitukseen suunnitelulla työntimellä, joka tehostaa lavojen murskausta.

Lue tästä referenssi  tšekkiläisen Klaus Timber a.s. lavavalmistajan Untha-murskainratkaisusta.
Lue tästä referenssi kroatialaisen kuormalavoja korjaavan TOMA Palete d.o.o. Untha-murskainratkaisusta.

 

 

 

 

 

Katso alta Topi-Keittiöiden referenssivideo

Ota yhteyttä alueesi myyjään:

Veli-Pekka Heliander, Lounais-Suomi ja Uusimaa
veli-pekka.heliander@penope.fi
puh. 050 551 6443

Jani Hiula, Länsi-Suomi
jani.hiula@penope.fi
puh. 040 577 7368

Atte Kekkonen, Kaakkois-Suomi
atte.kekkonen@penope.fi
puh. 044 296 3952

Antti Rannos, Itä- ja Länsi-Suomi
antti.rannos@penope.fi
044 970 4094

Timo Kärkölä, Pohjois-Suomi
timo.karkola@penope.fi
0500 617 970