Puulon Oy siirsi CNC-työstönsä nykyaikaan

Puulonin uusi Biessen 5-akselinen CNC-työstökeskus mahdollistaa myös korkeampien työstöjen teon koneen 400 millimetrin Z-työkorkeudella.

Puulon Oy:n tarve on kehittää ja uudistaa yrityksen konekantaa vastaamaan paremmin nykypäivän tarpeita.

”Aikaisempi 3-akselinen CNC-työstökone on jo ikääntynyt ja sen rinnalle haluttiin nykyaikainen 3D-muotoja työstävä 5-akselinen CNC-työstökeskus. Halusimme helposti ohjelmoitavan koneen, jolla voidaan toteuttaa myös yksittäiskappaleita ja pieniä sarjoja. Uusi 5-akselinen CNC mahdollistaa meille uusia asiakkuuksia sekä töitä, joita ei aikaisemmin voitu kustannustehokkaasti valmistaa” kertoo Puulon Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Järvi.

CNC-koneessa tuli olla 5-akselia sekä riittävästi kapasiteettia korkeussuunnassa tehtäville työstöille. CNC-työstökeskukseksi valikoitui Biesse Rover C 1648, jossa on 5-akselinen jyrsinyksikkö. Roverin Z:n työkorkeus on 400 mm ja siinä on ketjumallinen 33-paikkainen teränvaihtoautomaatti, joka on asennettu X-kelkkaan. Koneessa on myös elektronisesti avustettu ja valvottu työpöydän paikoitusjärjestelmä sekä Biessen Sophia -digitaalinen järjestelmäalusta, joka sisältää tiedonkeruun ennakoivan huollon ja tuotannon raportoinnin tarpeisiin (Sophia IoT) sekä varaosaportaalin, joka sisältää myös laitedokumentaation (Sophia Parts).

Konehankinnan yhteydessä CNC-koneeseen hankittiin myös Penopen tarjoama aloitusteräpaketti. Teräpaketin sisältö rakennettiin asiakkaan tarpeiden mukaan. Näin me Penopella pyrimme varmistamaan asiakkaalle, että heti asennuksen jälkeen kone on käyttövalmis.

”Teimme paljon esiselvitystä ennen kuin valitsimme koneen. Olemme olleet tyytyväisi valittuun koneeseen sekä saamaamme palveluun. Koneen asennus ja kokonaistoimitus sujui sovitusti aikataulussa” toteaa Järvi.

 

Lue alta Puulon Oy:n seuraavat askeleet konekannan päivittämisestä nykypäivään:

Puulonin uusi Viet -leveänauhahiomakone korvasi kaksi vanhaa hiomakonetta